Ελληνικά English
iconsworld productions - Ο τόπος που δακρύζουν οι θεοί - Αρχική σελίδα Αρχική Σελίδαiconsworld ΠαραγωγέςTrailers/VideosΑγοράστε το DVDΕπικοινωνίαΤα νέα μας

Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΙ

Ένα ντοκιμαντέρ για την Σπιναλόγκα

Συντελεστές


Είναι αφιερωμένο και σε όλους εκείνους που υπέφεραν και υποφέρουν από τη λέπρα.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση αυτού του ντοκιμαντέρ.

 

Ελένη Βλάσση - Αναλυτικά όλοι οι συντελεστές

 

Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο : Στη μνήμη του Επαμεινώνδα Ρεμουντάκη, που με την αυτοβιογραφία του του «αετός χωρίς φτερά» φώτισε τα σκοτεινά σημεία της ζωής αυτών των ανθρώπων που η κοινωνία καταδίκαζε απάνθρωπα. Ήταν ο πρωταγωνιστής που πάλεψε, για να διαλύσει τα τείχη των προκαταλήψεων και το στίγμα, που η κοινωνία έβαζε σε αυτήν την ιδιότυπη ασθένεια, που στο κάτω κάτω έβγαινε μέσα από τα σπλάχνα της.

Στη μνήμη του Μανώλη Φουντουλάκη που πέθανε, χωρίς να προλάβει να δει το ντοκιμαντέρ, με την ελπίδα ότι το στίγμα θα επαλειφθεί, γιατί είναι πιο θανατηφόρο από το βάκιλο του Χάνσεν, που θεραπεύεται σήμερα.
Αφιερωμένο στην μνήμη του Jean Daniel Pollet. Με την ταινία, «L’orde» , που έγινε με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρίας Sandoz-Novartis, μας ευαισθητοποίησε, για την λέπρα και το στίγμα.

Η Novartis, συνεχίζει να μάχεται για την εξάλειψη της λέπρας και του στίγματος, προσφέροντας από το 2000 έως σήμερα δωρεάν θεραπεία σε 5.000.000 άτομα στον κόσμο αξίας 60.000.000 εκατ. Δολαρίων.
Κατά την διάρκεια των 20 τελευταίων χρόνων έχουν θεραπευτεί 14.000.000 άνθρωποι ανά τον κόσμο, από την λέπτρα.